Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Roslagsbro IF U17/Herr J

Följ

U17/Herr J

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Almunge IK 2 11 9 0 2 27
2 Väddö IF 2 11 8 1 2 25
3 Roslagsbro IF 3 12 6 1 5 19
4 Brottby SK 2 11 6 1 4 19
5 IF Vesta 7 2 1 4 7
6 Harg-Östhammar FF 2 11 1 3 7 6
7 Rånäs IF 2 11 1 1 9 4
8 Unik FK 4 0 0 0 0 0

Match

Roslagsbro IF 3

0 - 3
Vårlyckan konstgräs
14 juni 2023
20:00

Almunge IK 2

Referat

Referat: Roslagsbro IF 3 - Almunge IK 2

Hej!
Det blev en jämn match. Vi spelar rätt så bra även om vi inte når upp i den nivå vi hade i början av serien. Vi skapar många lägen men får ut lite färre riktigt klara målchanser. Jag funderade på detta under natten. Jag har även hunnit pratat ned matchen med Johan och ser att vi är fortsatt starka, det är upp till oss själva hur starka vi vill vara! Läget för Almunge och oss är oförändrat i tabellen. Jag gillade matchen och uppskattade Almunges spel. De gjorde det bra. Vi ser varför de ligger uppe i toppen av serien.
För att ge något, mer informativt... Vi behöver jobba lite mer på aktiviteten i speluppbyggnaden. Vi behöver spela enkelt, då blir det snabbare och lättare för alla att göra saker och bli spelbara innan det händer. Det har börja slarvas lite i positionsspelet när man behöver hjälpa medspelarna genom att bli spelbar. Det gäller iprincip alla positioner med några undantag. Passningsspelet in i spelyta 1 funkade ofta, de gånger vi fick arbeta mer var när de pressade hårt och backlinjen inte ger låga passalternativ i utgångsytan. Det gjorde att vi vände spelet färre gånger än vi vill. Passningsspelet in i spelyta 2 försvåras när yttrar trycker ned motståndaren men vänder ryggen till spelet. De blir då inte ett kort alternativ i spelyta 2 utan endast tillgängliga för spel till spelyta 3. Almunge försvarade sig klokt. Men det fanns ofta en central yta i spelyta 2 lite längre ned, lägre än mot de lag vi mött tidigare. Hade vi nått den ytan, hade vi varit felvända oftare, men vi hade kunna påbörja anfallet med en extra pass i spelyta 2, eller kunna vänt upp (det fanns ofta tid). Något som faktiskt hände sista 20 minutrarna när vi skapar tryck på Almunge. Passningsspelet in i spelyta 3s korridorer funkade bättre och bättre ju längre matchen gick. Centralt var det trångt, så när vi fick möjligheter till avslut, blev det ofta med för många touch och därmed träffade vi ofta deras blockspelare vid avslut.

Defensivt trillade fler bollar ned bakom vår backlinje. Det blev mer och mer så ju mer vi jagade kvittering. Almunge var inte ofarliga och både deras snabbhet och vilja till bollvinst var intressant att se. Men framförallt så får de möjlighet att slå dessa bollar. Det kan undvikas. De hotade oss med detta fler gånger och vi har redan pratat om det efter matchen. Det bästa är såklart att vi inte tappar boll och kommer till avslut, helst på mål men åtminstone att vi får avbrott i spelet genom att de får börja med inspark eller inkast.

Så det finns att förbättra. Vi gjorde såklart bra saker med, jag håller lite på de sakerna och konstaterar att vi ändå till slut kvitterar. Jag vill lyfta Lukas, Alfons och Oscar G som jag tycker gör riktigt bra matcher. Vi har chanser för fler mål. Vi släpper bara till fåtalet riktiga chanser bakåt, även om det blir öppnare på slutet. Men det var seriefinal och en seriefinal skall vara tät. Det var bra kvalitet på matchen, generellt sett.

En sak som jag mentalt får jobba med i onödan är hur snacket är när man vill ändra något. Här får ni spelare bättra er. Vi kan inte hålla på med ren skitkritik till varandra. Som jag sa i alla pauser och efter, hjälp varandra med vad vi ska göra nästa gång istället för att bräka ut tråkande saker till lagkompisar. En del av det jag vill är att vi ska bli bättre, då måste ni på plan utveckla varandra istället för att sänka varandra. Här kommer jag inte backa en centimeter. Sen kommer deras mål i en känslig tid (45+1minuten på min klocka, 43:e på domarens som stoppade tiden i första 2ggr) precis innan paus. Där måste vi hantera det bra mentalt. Fler gjorde också det i paus medan andra låste sig i händelsen... Det är jättestor skillnad på konstruktiv kritik och skitkritik/egocentriskt gnäll. Man växer inte som människa av att dela ut egocentriskt gnäll, inga andra heller. Däremot skapar sig alla människor runt om sina egna uppfattningar om dessa spelare som delar ut skitkritik. Det må vara vi ledare, domare och spelare, men även de som var och tittade på. Välj att växa inte krympa!

En annan sak som jag upplever svårt är att vissa uttagna spelare fick kort speltid igår. Seriespel vs utvecklingsmiljö. Svårt att hantera, men vi gjorde valet på träningen innan match, vi offrade lite där. Jag har därför kallat om fler, men tyvärr inte alla, till nästa match, för att kunna hantera detta. Hoppas ni förstår.

Sammantaget är jag lite gramse över att vi inte gör något mål till. Jag tycker nog vi kunde gjort det. Men vi hämtar igen det snöpliga underläget, det gillar jag. Jag gillar även att se läktaren med folk, bra med folk för en div8-match. Roligt! Hoppas de som kollade också såg en bra match!

0-1 43min, Holm, nr 36 i Almunge
Gult kort, Robro, 45min, Robert M nr 41
1-1 88min, Oscar G nr 24, assist Loke C nr 15

Med vänlig hälsning, Anders
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Oscar Gustavsson 1 1 0 0 0 1
Loke Carlsson 1 0 1 0 0 1
Abduljawad Najar 1 0 0 0 0 0
Albin Törnqvist 1 0 0 0 0 0
Alexander Lidenborg 1 0 0 0 0 0
Alfons Nilsson Dehmer 1 0 0 0 0 0
Alfred Nilsson Dehmer 1 0 0 0 0 0
Daniel Saleem 1 0 0 0 0 0
Edvin Bladlund 1 0 0 0 0 0
Elias Rystad 1 0 0 0 0 0
Hugo Torngren 1 0 0 0 0 0
Jack Anjou 1 0 0 0 0 0
Lukas Lindqvist 1 0 0 0 0 0
Nils Liljeberg 1 0 0 0 0 0
Robert Maximiano 1 0 0 1 0 0
Zebastian Lantz 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 24 sep 2023, 14:00 Almunge IK 2 - Roslagsbro IF 3 4 - 0